English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

7/07/2013: PATRIARHIA ROMÂNĂ SUSŢINE INIŢIATIVA CETĂŢENEASCĂ EUROPEANĂ „UNUL DINTRE NOI”

Stiri >>

 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în ședință de lucru, la București pe 4-5 iulie 2013, a aprobat susținerea iniţiativei cetăţenești europene „Unul dintre noi”, care are drept scop ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane, de la concepţie. Iniţiativa cetăţenească „Unul dintre noi” solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare şi sănătate publică.


 Fidelă credinţei sale că viaţa începe din momentul concepţiei, Patriarhia Română atrage atenţia asupra faptului că distrugerea de embrioni umani este un act inacceptabil din punct de vedere spiritual-moral.

În acest sens, Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene şi Comisia Episcopatelor (Romano-Catolice) din Europa (COMECE) au susţinut activ amendarea, în Parlamentul European a articolelor care privesc aspecte etice (în special problema finanţării cercetării pe embrioni umani) ale noului program cadru de cercetare 2014-2020 – Orizont 2020.

Prevăzută în art. 11 (4) din Tratatul privind funționarea Uniunii Europene, o iniţiativă cetăţenească europeană trebuie susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni ai Uniunii Europene, provenind din cel puţin 7 state membre din cele 27, pentru a invita Comisia Europeană să elaboreze o propunere legislativă corespunzătoare în domeniu. 

Orice cetăţean român cu vârsta de peste 18 ani are posibilitatea să susţină Iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi” prin semnarea formularului de susţinere ce poate fi descărcat şi imprimat de pe site-urile Patriarhiei Române - 
www.patriarhia.ro, www.basilica.ro, www.ziarullumina.ro şi www.orthodoxero.eu - sau prin completarea formularului electronic on-line de la adresa: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/index.do?lang=ro


Patriarhia Română recomandă tuturor eparhiilor din jurisdicția sa, precum şi organizaţiilor şi fundaţiilor care funcţionează cu binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române, să susţină şi să popularizeze iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi”, pentru strângerea unui număr cât mai mare de semnături. 

Sprijinul dumneavoastră este de o importanţă capitală pentru apărarea dreptului la viaţă şi recunoaşterea embrionului uman ca persoană din momentul concepţiei!


Pentru completare on-line, click 
AICI !

Pentru descărcare formular susţinere în format pdf, click 
AICI! Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom