English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

9 februarie 2012: CE: „E loc și de mai bine în justiția românească!”

Stiri >>

justitie__Small_.jpgMiercuri, 8 februarie 2011, Comisia Europeană (CE) a publicat raportul pe justiției pentru România și Bulgaria, evaluare de care depinde în mare măsură accederea celor două țări în spațiul Schengen. Deși apreciază progresele făcute de către cele două țări, CE atrage atenția asupra numeroaselor probleme care rămân încă de rezolvat.

Cele mai arzătoare probleme continuă să fie corupția și crima organizată. Deși apreciază deschiderea unei serii de dosare de corupție, CE critcă durata lungă de timp necesară pronunțării sentințelor.
În cazul Bulgariei, raportul menționează și fraudele electorale semnalate de către observatorii internaționali cu ocazia alegerilor prezidențiale și locale din octombrie 2011.
Pentru România, prioritățile indicate de CE sunt transparența în desfășurarea procesului juridic, eliminarea conflictelor de interese și continuarea luptei anti-corupție. Raportul remarcă, între altele că șase politicieni români cercetați pentru corupție continuă să fie membri ai Parlamentului.
Raportul pe justiție publicat de CE are o deosebită importanță politică pentru cele două țări, dat fiind că Olanda condiționează acceptarea lor în spațiul Schengen de ameliorarea situației sistemului judiciar. Ministrul olandez pentru Afaceri Europene, Ben Knapen, a declarat, după publicarea raportului, că, deși existe semne de progres, mai ales în cazul României, rămân încă multe de îmbunătățit. Knapen a adăugat că Olanda va lua o decizie finală în această privință după publicarea următorului raport pe justiție al CE, în iulie 2012.

Sursa: www.euobserver.comBack

 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom