English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

9 februarie 2012: Grecia construiește un gard pentru limitarea migrației ilegale

Stiri >>

fence__Small_.jpgAutoritățile de la Atena au anunțat începerea construirii unui gard de sârmă ghimpată pe lungimea celor aproape 13 km de graniță terestră cu Turcia. Măsura urmărește limitarea numărului de imigranți ilegal care ajung în Europa prin acest loc. De cealaltă parte, Comisia Europeană (CE) consideră acest efort inutil și inefcient pe termen lung.

Gardul va costa 5,5 milioane de euro și va fi gata în septembrie 2012. În vara lui 2011, aproximativ 6000 de persoane au fost prinse în timp ce încercau să treacă fraudulos granița pe această porțiune. În ianuarie 2012, numărul lor a scăzut la 2800. Cei mai mulți imigranți vin din Afganistan, Pakistan și Bangladeș, iar odată ajunși în Grecia cer să le fie acordat statut de refugiați. Un număr mare de imigranți provin, de asemenea, din țări nord-africane, mai ales algerieni și marocani. De menționat însă și faptul că mulți dintre aceștia din urmă nici nu apucă să ajungă la granița turco-greacă, pierind în timpul călătoriei de-a latul Mării Mediterane. Numai anul trecut au fost înregistrate 1500 de victime.

Un purtător de cuvând al Ceciliei Malmstrom, Comisarul European pentru Afaceri Interne, a declarat că acest gard reprezintă o chestiune internă, iar CE nu va contribui la finanțarea proiectului, pe care îl consideră ineficient pe termen lung.
Mulți experți indică faptul că, de fapt, legislația europeană care reglementează procedurile de acordare a statutului de refugiat sunt defectuoase. Potrivit acestora, evaluarea dosarelor cade în sarcina exclusivă a statelor de la granița externă a Uniunii, ceea ce pune Grecia, și-așa aflată într-o situație economică dificilă, în incapacitate de administrare a situației, dat fiind numărul mare de solicitanți.
Între timp, o serie de ONG-uri care se ocupă de problemele imigranților, și-au exprimat îngrijorarea că existența acestui gard îi va determina pe refugiați să aleagă rute mai periculoase, care trec prin Balcanii de Vest sau prin Ucraina.

Foto si sursa: www.euobserver.com Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom