English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

9/02/2014: Lansarea Fondului Social European 2014-2020

Stiri >>

 Pe 6 și 7 februarie 2014, a avut loc, la Bruxelles, conferința de lansare a Fondului Social European (FSE) pentru perioada 2014-2020. Cu un buget de peste 10 miliarde de euro/an, FSE, unul dintre cele cinci fonduri europene structurale și de investiții, urmărește să influențeze puternic dinamica pieței muncii europene, asistându-i pe cetățenii celor 28 de state membre în perfecționarea pregătirii lor profesionale.

Prioritățile ESF pentru perioada 2014-2020 sunt determinate în mare măsură de actualul context economic dificil, dominat de criza economică și de puternicul impact social al acesteia: creșterea nivelului de adaptabilitate al muncitorilor la noile cerințe de pe piața muncii, asistarea absolvenților de studii superioare în găsirea unui loc de muncă potrivit pregătirii lor profesionale și consolidarea pregătirii celor cu studii medii.

Dat fiind rata deosebit de ridicată a șomajului în rândul tinerilor, o parte importantă a FSE va fi alocată proiectelor dedicate acestora. O altă dimensiune importantă o reprezintă integrarea pe piața muncii a persoanelor provenite din categorii sociale defavorizate, cele mai expuse riscului excluderii sociale.

FSE poate acoperi între 50% și 85% din costurile de derulare ale programelor admise, procentul depinzând în mare măsură de nivelul de dezvoltare economică al zonei vizate.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom