English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

Al doilea forum european al patrimoniului

Stiri >>

În fiecare an, în luna septembrie, 49 de ţări organizează Zilele europene ale patrimoniului.

Această acţiune, organizată din 1999 în comun de către Consiliul Europei şi de Comisia europeană, are drept scop o mai bună cunoaştere a patrimoniului cultural şi o sensibilizare a publicului faţă de diversitatea culturală a Europei. Cu această ocazie, ţările participante deschid porţile edificiilor istorice care nu sunt în mod obinuit accesibile publicului larg.

Pentru a marca acest eveniment, la Ljubljana (Slovenia) va avea loc pe 23 septembrie 2009 cel de-al doilea forum european al patrimoniului. Ediţia de anul acesta a forumului are ca temă « Patrimoniul, creativitatea şi inovaţia » şi va reuni specialişti în patrimoniu din toată Europa. Printre temele principale care vor fi dezbătute va fi şi cea a accesului informatic în bibliotecile şi muzeele europene.

În acest context, Comisarul european pentru educaţie, formare, cultură şi tineret, Jan Figel, a declarat că « Europa este fondată pe o istorie culturală comună; zilele patrimoniului se dovedesc astfel valoroase pentru a încuraja cetăţenii europeni să respecte, să iubească şi să păstreze trecutul nostru comun ».

Mai multe informatii:

http://www.coe.int/t/dg4/cultureheritage/heritage/ehd/default_FR.asp?Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom