English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

Ceremonia de deschidere a noului Seminar teologic ortodox rus din Franţa

Stiri >>

Pe 14 noiembrie 2009, a avut loc inaugurarea oficială a Seminarului teologic ortodox rus din localitatea Épinay-sous-Sénart (lângă Paris), găzduit de o veche mănăstire de maici din secolul al XVII-lea.

Festivităţile, prezidate de Arhiepiscopul Ilarion de Volokalamsk, responsabil cu relaţiile externe din partea Patriarhiei Moscovei, au început cu oficierea Sfintei Liturghii, la care au mai participat şi Înaltpreasfinţitul Mitropolit Gabriel de Comana, reprezentantul Patriarhiei Constantinopolului, Preasfinţiţii Episcopi, reprezentanţi ai Patriarhiei Moscovei: Inochentie de Korsun, Ambrozie de Gatcin (Rectorul Academiei Teologice din Petersburg) şi Mihail de Geneva.

La încheierea Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Ilarion a acordat, din partea Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii, decoraţia Sf. Serghie de Radonej directorului executiv al Editurii Cerf, fr. Nicolas-Jean Séd. 

Au luat cuvântul apoi rectorul Academiei Teologice din Kiev, episcopul Antonie de Borispol, care a dăruit noului Seminar o colecţie de cărţi editate la Academia din Ucraina.

Rectorul Academiei din Sankt-Petersburg, episcopul  Ambrozie de Gatcin, a felicitat, la rândul său, organizatorii şi şi-a exprimat speranţele pentru un viitor bun al Seminarului. După cuvântare, Preasfinţitul Ambrozie a dăruit directorului Seminarului, Ierom. Alexandr Sineakov, o colecţie de cărţi din partea Academiei Teologice din Petersburg.

În cadrul conferinţei care a urmat, au luat cuvântul, pe lângă ierarhii care au slujit, şi Înaltpreasfinţitul Teofan de Berlin (Patriarhia Moscovei), Cardinalul romano-catolic de Paris, André Vingt-Trois, Preşedintele Federaţiei protestante din Franţa, Claude Baty, oficiali francezi şi alţi oaspeţi de onoare.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom