English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

Episcopilor catolici europeni li s-a prezentat la Paris un studiu privind Impactul intervenţiilor Bisericii catolice pe teme de ordin social

Stiri >>

Un studiu prezentat adunării delegaţilor conferinţelor episcopale catolice europene, reuniţi zilele trecute la Paris a analizat impactul intervenţiilor Bisericii catolice, pe teme de ordin social. Studiul arată că în unele ţări europene, intervenţiile bisericii sunt apreciate sau cel puţin luate în considerare( în Germania, Franţa, Lituania, Albania şi Grecia), în alte state ele sunt ignorate (în Bosnia şi Slovenia). În alte ţări, atunci când poziţia Bisericii nu este în tonul mentalităţii dominante, intervenţia suscită ostilitate. În unele cazuri, poziţia Bisericii a fost ridiculizată în media. Raportul pune în evidenţă că atunci când Biserica intervine în probleme care ating conştiinţa persoanei, iniţiativa este considerată în general ca o ingerinţă.

Studiul priveşte în general atitudinea faţă de intervenţiile publice ale Bisericii catolice, dar el prezintă de fapt un tablou al tendinţelor actuale privind implicarea Bisericii în dezbaterile publice din ţările europene.

Pentru mai multe informaţiiBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom