English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

Irlanda va vota din nou Tratatul de la Lisabona

Stiri >>

EUROPA_st.PNGÎn data de 2 octombrie, Irlanda va vota din nou Tratatul de la Lisabona. Autorităţile Uniunii Europene au dat garanţii Irlandei pentru mai multe domenii care au determinat votul negativ din iunie 2008. Au fost obţinute garanţii privind neutralitatea militară, fiscalitatea şi pentru dreptul Irlandei de a interzice avortul. 

Se pare că un aliat de seamă al Tratatului este chiar criza economică, resimţită foarte violent în Irlanda. Tratatul de la Lisabona prevede un sistem de organizare al Uniunii care poate ajuta Irlanda să depăşească mai uşor criza şi astfel se speră ca votul să fie pozitiv.

Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso s-a deplasat sâmbătă 19 septembrie în Irlanda, pentru a susţine votarea Tratatului. Toate privirile sunt îndreptate spre insulă deoarece un vot negativ poate arunca Uniunea Europeană într-o nouă criză instituţională. Institutul Millward Brown anunţă că 53% vor vota pentru Tratat, 26% vor vota împotrivă, iar 21% dintre votanţi sunt încă indecişi.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom