English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

Mgr. André-Joseph Léonard este noul arhiepiscop romano-catolic de Bruxelles

Stiri >>

Luni, 18 ianuarie 2010, Mgr. André-Mutien Léonard, episcop de Namur, a fost numit arhiepiscop de Malines-Bruxelles. El îi succede astfel, confirmând tradiţia alternanţei flamand/francofon, cardinalului Danneels (1977-2010) în fruntea unei mari dieceze ce include întreaga regiune Bruxelles – Capitală. Arhiepiscopul de Bruxelles este şi Primatul Belgiei.

Mgr. Léonard s-a născut la 6 mai 1940 într-o familie cu patru băieţi, toţi preoţi. Urmează colegiul iezuit Notre-Dame de la Paix din Namur, obţine licenţa în filosofie la Universitatea Catolică din Louvain, iar mai apoi licenţa în teologie la Universitatea Gregoriană din Roma.

Este hirotonit preot la 19 iulie 1964. Îşi continuă studiile în filosofie cu un doctorat la Universitatea Catolică din Louvain unde, în 1976, devine de altfel şi profesor de filosofie. În 1978 este numit şi preşedinte al Seminarului Saint-Paul, iar în 1987 devine membru al Comisiei teologice internaţionale, organ consultativ al Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei.

În februarie 1991 este numit episcop de Namur.

Perspectiva sa doctrinară şi morală este apropiată de linia "conservatoare" a papei Benedict al XVI-lea, fapt ce i-a atras numeroase critici din partea unei anumite părţi a societăţii belgiene, care se doreşte „foarte” progresistă. O dată cu intrarea în noile funcţiuni, Mgr. André-Mutien Léonard îşi va schimba al doilea prenume în Iosif, patronul Belgiei, numele său devenind André-Joseph Léonard.Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom