English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

Negocierile pentru un acord internaţional privind schimbările climatice continuă

Stiri >>

climat.jpgPe data de 22 septembrie 2009, în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, lideri politici, printre care 100 de şefi de stat şi de guvern, au discutat problema schimbărilor climatice. Summitul, considerat a fi fost cea mai mare reuniune de lideri politici în scopul discutării problemelor climatice, a fost o etapă în procesul de pregătire a negocierilor pe acest subiect care vor avea loc în Copenhaga în decembrie.

Conferinţa de la Copenhaga, programată pentru decembrie 2009, va avea ca scop găsirea unei soluţii la nivel internaţional în ceea ce priveşte reducerea gazelor cu efect de seră. Principalele puncte pe agenda conferinţei de la Copenhaga vor fi angajamentele ce vor fi luate de toate ţările dezoltate în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, angajamentele pe care ţările în curs de dezvoltare le vor lua pentru a limita emisiile, precum şi finanţarea internaţională a ţărilor în curs de dezvoltare pentru a putea face faţă costurilor induse de schimbările climatice şi de reducerea emisiilor. Sistemul care va fi negociat în Copenhaga se doreşte a fi o continuare a Protocolului de la Kyoto care expiră în 2012.

 

Uniunea Europeană a adoptat în decembrie 2008 Pachetul privind Schimbările Climatice prin care statele membre se obligă să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 20% până în 2020 în comparaţie cu nivelul din 1990 şi cu 30% în eventualitatea în care alte ţări dezvoltate se angajează la reduceri de emisii comparabile. Pentru a atinge aceste obiective, Uniunea Europeană intenţionează să-şi crească eficienţa energetica cu până la 20% şi procentul de energie neconvenţională până la cel puţin 20% precum şi utilizarea de bio-carburant până la 10% până în 2020.

 

Ultimele sesiuni pregătitoare înaintea Conferinţei de la Copenhaga vor avea loc în Bangkok între 28 septembrie – 9 octombrie şi în Barcelona în perioada 2-6 noiembrie.

 

 

 

Mai multe informaţii:

United Nations Framework Convention on Climate Change: http://unfccc.int/2860.php

European Commission, Directoratul General de Mediu Inconjurator: http://ec.europa.eu/environment/index_en.htm

Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom