English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

Patriarhul României a primit vizita Preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Stiri >>

CE1.jpgÎn ziua de 31 august 2010, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe Excelenţa Sa Mevlüt Çavusoglu, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, aflat într-o vizită oficială în România.

În debutul întrevederii, oaspetele a mulţumit pentru primire şi a menţionat că între priorităţile misiunii sale se numără promovarea dialogului intercultural şi interreligios între popoarele europene şi apărarea drepturilor minorităţilor, ameninţate de atitudini xenofobe. În acest context, Excelenţa Sa domnul Mevlüt Çavusoglu a considerat că liderii politici şi religioşi din Europa pot avea o contribuţie semnificativă în edificarea unui climat de toleranţă şi respect reciproc.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat necesitatea intensificării cooperării dintre cultele religioase şi factorii politici responsabili din Europa în promovarea păcii sociale şi apărarea valorilor autentice.

La finalul întrevederii, domnul Preşedinte Mevlüt Çavusoglu l-a invitat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel să se adreseze membrilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg (Franţa) în cadrul unei sesiuni de lucru din cursul anului 2011.

Patriarhul României a mulţumit pentru invitaţie şi i-a oferit distinsului oaspete un album reprezentând Catedrala Patriarhală, restaurată şi resfinţită în anul 2008.

Back

 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom