English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

Vizita Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Austria

Stiri >>

 

În perioada 12-16 iunie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoţit de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, a efectuat o vizită pastorală în Austria. Scopul acestei vizite l-a constituit sfinţirea a două noi biserici ortodoxe româneşti şi întâlnirea cu membri ai comunităţilor ortodoxe româneşti. În timpul vizitei pastorale în Austria, Patriarhul Daniel s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe surori şi ai altor Biserici creştine, cu Preşedintele Austriei, alte autorităţi de stat şi membri ai corpului diplomatic.

În cadrul vizitei pastorale pe care a efectuat-o în aceste zile în Austria, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu alţi ierarhi ai Bisericii noastre, a sfinţit pe 13 iunie noua biserică ortodoxă românească cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ şi „Sfinţii Martiri Epictet şi Astion“ din Salzburg, iar pe 14 iunie - biserica românească „Învierea Domnului“ şi „Sfântul Apostol Andrei“ din Viena. La evenimentul de pe 14 iunie au mai participat IPS Michael, Mitropolitul grec ortodox al Austriei, precum şi reprezentanţi ai comunităţilor ortodoxe greceşti, ruse, sârbeşti, antiohiene şi georgiene. Sfinţirea bisericii a avut loc în prezenţa cardinalului Christoph von Schönborn, Arhepiscopul Vienei şi primat al Austriei, a autorităţilor locale şi de stat.

După-amiaza zilei de 14 iunie a fost dedicată vizitei pe care delegaţia română a făcut-o la Mănăstirea cisterciană Heiligenkreuz, aflată la 30 de kilometri de Viena. Delegaţia a participat la rugăciunea de seară din biserica mare a mănăstirii şi s-a închinat unei părticele din Sfânta Cruce, pe care a fost răstignit Hristos, care se păstrează în mănăstire.

Luni, 15 iunie 2009, delegaţia românească a fost primită de primarul general al Vienei, dr. Michael Häupl. În continuare, s-a vizitat Biserica grecească din Viena, unde delegaţia românească a fost aşteptată de IPS Michael Staikos, Arhiepiscopul grec al Vienei. La amiază, delegaţia a ajuns la Ambasada României din Viena, unde a fost întâmpinată de doamna ambasador, Silvia Davidoiu, precum şi de ceilalţi membri ai Corpului Diplomatic ai României în capitala Austriei. A urmat întâlnirea cu preşedintele Austriei, dr. Heinz Fischer, în fostul Palat Imperial din Viena, iar seara, de la ora 18:30, delegaţia românească s-a întâlnit cu dr. Johanna Rachinger, directorul general al Bibliotecii Naţionale Austriece. De la ora 19:00 a avut loc un moment festiv organizat de Fundaţia „Pro Oriente“ şi de parohia românească din Viena, în onoarea Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a susţinut o prelegere în care a vorbit despre situaţia Bisericii Ortodoxe Române şi legăturile ei ecumenice în contextul noii Europe (1989-2009).

Programul ultimei zile a inclus vizitarea Domului „Sfântul Ştefan“. Înaintea plecării din Austria, s-a săvârşit o slujbă de pomenire la Crucea domnitorului Ţării Româneşti, Şerban Cantacuzino.
Crucea a fost ridicată de domnitorul român, la Viena, în anul 1863, după asediul acestui oraş.

Sursa: ziarullumina.ro

Vizita_Austria.jpg Back
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom