English Romana
Stiri
Acasa > Stiri

Vizita Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Franţa

Stiri >>

Franta.jpgÎn perioada 9-17 iulie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoţit de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, a efectuat o vizită canonică în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale cu sediul la Paris şi a participat la cea de-a treisprezecea Adunare Generală a Conferinţei Bisericilor Europene, care a avut loc la Lyon, între 15–21 iulie 2009.

Dintre momentele principale ale vizitei menţionăm:

Joi, 9 iulie 2009, la Centrul de Studii Ecumenice ISTINA a avut loc lansarea cărţii Preafericitului Părinte Patriarh Daniel « La joie de la fidélité », apărută recent la editura pariziană CERF. Cu acest prilej, Preafericirea Sa a susţinut prelegerea cu tema « Teologie ortodoxă şi spiritualitate eclesială ».

În aceeaşi zi, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Institutului de Teologie Ortodoxă Saint Serge din Paris. Cu această ocazie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a susţinut o prelegere cu tema « 'Libertate şi responsabilitate în Biserică ».


Vineri, 10 iulie 2009, la Catedrala ortodoxă română cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail (situată în cartierul Latin din Paris, str. Jean de Beauvais nr. 9), Patriarhul României şi delegaţia însoţitoare s-a întâlnit cu membri ai Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa.

Sâmbătă, 11 iulie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfinţit biserica Centrului mitropolitan ortodox român de la Limours (situat lângă Paris), iar Duminică, 12 iulie 2009, a resfinţit Altarul Catedralei Mitropolitane Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail din Paris.

Miercuri, 15 iulie 2009, la Lyon, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a participat la festivitatea de deschidere a celei de-a treisprezecea Adunări Generale a Conferinţei Bisericilor Europene cu tema « Chemaţi la o singură speranţă în Hristos ». A doua zi, 16 iulie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a susţinut o cuvântare cu titlul « Speranţa se naşte din credinţă şi se manifestă prin iubire ».


Sursa: Biroul de presă al Patriarhiei RomăneBack
 
Reprezentanta  |  Uniunea Europeana  |  Viata religioasa in Europa  |  Stiri  |  Documente  |  Resurse ortodoxe  
Copyright 2009 Orthodoxero.eu - Toate drepturile rezervate.
Site realizat de Visualcom